Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Sommartid och semesterläge pågår för många av er. Vi blickar tillbaka på en vår som inte varit någon annan lik. Pandemin har drabbat hela vårt samhälle och ställt krav på både offentligt beslutsfattande såväl som på individuellt ansvarstagande.
 
Samtal mellan barnen under Täby IS friidrotts sommarläger, som utgår från RF-SISU Stockholms kompismaterial, har gett en bättre gemenskap. Lägret som är Coronaanpassat arrangeras under fem veckor.
 
Just nu pågår Kista SC Sportscamp, det är ett av flera idrottsläger i sommar där RF-SISU Stockholm är med och stöttar.
 
För att öka simkunnigheten i utvalda områden tog RF-SISU Stockholm, Spårvägen sim och Stockholms simförbund initiativet till projektet ”Samsynsim”. Först ut är Rinkeby/Tensta där 400 barn och ungdomar får lära sig simma på nyöppnade Järvabadet.
 
Idrottsrörelsen har precis som många andra områden i samhället drabbats av Coronakrisen. Vi vet att många prövningar återstår men vi hoppas också att vi kan gå stärkta ur denna kris och att vi kan fortsätta vara en viktig del i vårt samhälle.
 
I dag börjar kompensationsstödet till idrottsföreningar som har drabbats ekonomiskt av Coronapandemin att betalas ut. Av de som sökte i Stockholmsdistriktet har 368 beviljats stöd, de kommer att få pengarna inom kort.
 
Vi fick en pratstund med Helene Hellmark Knutsson om hennes första år som ordförande för RF-SISU Stockholm. Det blev ett samtal om allt från anläggningskris, folkbildning till framtida utmaningar och vad som överraskat henne mest.
 
Beslutet innebär att matcher och tävling för senioridrott, oavsett nivå, är tillåtet från den 14 juni. Detta förutsatt att man är symtomfri.
 
För att ha kontroll på vilka ledare som uppvisat registerutdrag har nu en efterlängtad funktion släpps i administrationsverktyget IdrottOnline.
 
Vi på RF-SISU Stockholm genomför perioden 2 juni till 30 juni en undersökning i samarbete med Sweco om hur idrottsföreningarna i vårt distrikt har påverkats av Coronapendemin sedan i mars.
 
Folkhälsomyndigheten häver från och med 14 juni råden till idrotten om att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar.
 
I september får cirka 20 unga ledare från Stockholmsdistriktet chansen att utvecklas som idrottsledare. Mottagarna av stipendiet får delta på Folksam Ledarcamp, ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom...
 
Stockholms Tyngdlyftningsförbund tänker nytt i Coronatider. Den 25-31 maj arrangerar idrotten sitt första digitala Distriktsmästerskap, Corona-DM.
 
GT Söder Handboll kommer fråga barnen och ungdomarna hur de vill att verksamheten ska vara. Svaren kommer forma föreningens barn- och ungdomsverksamhet. Arbetet sker i lärgrupper, som är en av studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas verksamhetsfor...
 
Tydliga riktlinjer, anpassning av ridlektionerna och handsprit – Djursholms Ridskola fortsätter verksamheten som vanligt... men annorlunda.
 
12

Postadress:
Södra TLK - Tyngdlyftning
Personnevägen 90
12949 Hägersten

Besöksadress:
Personnevägen 90
12949 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sodratk.se