Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Tyvärr ser vi nu en ökning av smittspridningen av Covid-19 igen, inte minst i Stockholmsregionen. Folkhälsomyndigheten uppmanar till fortsatt ansvar och riktar sig särskilt till idrottsrörelsen att följa rekommendationer och riktlinjer.
 
En oanvänd asfaltsyta i Björklund Hage i Norra Ängby har omvandlats till tre minitennisbanor. Till nästa sommar ska även basketplanen rustas upp. Tanken är att lokala föreningar i framtiden ska finnas på plats regelbundet.
 
Simskolan i Järvabadet i somras blev en succé och i Hallunda-Norsborg arrangerades det en fotbollsskola på Kärsby IP. Nedan följer ett litet axplock av några aktiviteter från i somras där vi på RF-SISU Stockholm har varit delaktiga.
 
Hallå där Doris Högne Rydheim, RF-SISU Stockholms styrelse, som blir tillförordnad ordförande fram till Distriktsidrottsstämman i mars.
 
RF-SISU Stockholm beslutade i inledningen av Coronapandemin att det är viktigt att få mer kunskap om hur våra idrottsföreningar i Stockholmsdistriktet påverkas. Detta för att kunna peka på var olika typer av insatser och stöd behövs mest.
 
För ett år sedan startade Vallentuna Hockey sittande paraishockey. – Vi har alltid sagt att vi ska finnas till för alla. Nu när vi har paraishockey är vi verkligen en förening för alla, säger Pontus Lundqvist, ungdomsansvarig i föreningen.
 
I våras skickade vi på RF-SISU Stockholm ut information om den årliga medaljutdelningen i Stadshuset för föreningar i Stockholms stad. Nu har staden valt att ställa in firandet - men SM-guldmedaljörer kan ändå få diplom. Läs texten för mer info.
 
Hallå där Göran Tidström, ordförande för Stockholms Ishockeyförbund ...
 
Vår styrelseledamot Björn Erkus berättar hur parasporten har förändrats de sista åren och om betydelsen av att var en naturlig del av varje idrott.
 
För dig som ska bli tränare erbjuder vi under hösten ett flertal "Grundutbildning för tränare". Nedan kan du få tips och inspiration som du kan använda i ditt ledarskap. Längst ner hittar du en länk till samtliga utbildningstillfällen under hösten.
 
Idrottsrörelsen har under den senaste tiden påverkat regeringen att se över nuvarande restriktioner för publik och antalet personer på idrottsevenemang. I dag föreslog regeringen en förordningsändring.
 
Nu är det dags att ansöka om LOK-stöd för aktiviteterna som ni genomförde under våren 2020. Senast den 25 augusti ska ansökan vara inlämnad.
 
Nu är programmet för Parasportveckan helt klart. Välkommen att delta digitalt 7-10 september!
 
Sommartid och semesterläge pågår för många av er. Vi blickar tillbaka på en vår som inte varit någon annan lik. Pandemin har drabbat hela vårt samhälle och ställt krav på både offentligt beslutsfattande såväl som på individuellt ansvarstagande.
 
Samtal mellan barnen under Täby IS friidrotts sommarläger, som utgår från RF-SISU Stockholms kompismaterial, har gett en bättre gemenskap. Lägret som är Coronaanpassat arrangeras under fem veckor.
 
12

Postadress:
Södra TLK - Tyngdlyftning
Personnevägen 90
12949 Hägersten

Besöksadress:
Personnevägen 90
12949 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sodratk.se